Tysk fodbold: Union Berlin overrasker, og Hertha er til grin

Union Berlin Foto- Christian Liebscher

Slaget om hovedstaden i tysk fodbold har taget en overraskende drejning. Opkomlingene fra østklubben Union Berlin har overtaget håneretten fra Hertha Berlin

Af Michael Skovgaard    

Tyskland: Weekendens resultatater cementerede yderligere krisen for Berlins førende klub Hertha. Forrige års oprykkere i form af østklubben Union fik uafgjort mod lokalrivalerne fra VW-klubben Wolfsburg og holder fast i en sjetteplads i Bundesligaen, som kan give adgang til EL, mens Hertha med søndagens nederlag til oprykkerne fra Bielefeld nærmer sig akut nedrykningsfare med kun 8 point ned til nedrykningspladserne før 2. halvdel af sæsonen.

Hertha Berlin satsede stort op til sæsonen og fik et tilskud på 450 mio. euro til nye spillerindkøb fra iværksætteren og milliardæren Lars Windhorst. Det svarer til 3 mia. danske kroner. Målsætningen før den nye sæson var deltagelse i Champions League med det endegyldige mål at gøre hovedstadsklubben til en aktør på den europæiske scene i lighed med de bedste klubber fra England, Spanien, Italien og Frankrig.   

Før sæsonen sagde den tidligere ungarske succes-træner Pal Dardai stop efter flere år i klubben. Efter flere skift overtog den tidligere tyske landsholdspiller Bruno Labbadia tøjlerne i den tyske traditionsklub.

Indtil videre har det ikke båret frugt, da Hertha sejler rundt uden et fungerende spilkoncept og et forsvar, der er hullet som si, og sædet er varmt under træner Bruno Labbadia.

Omvendt har den schweiziske succestræner Urs Fischer formået at forvandle østklubben „Die Eisernen“ aka. Union Berlin til en succes. Klubben rykkede op i 1. Bundesliga i 2019, og trods alle spådomme formåede klubben med et relativt begrænset spillerbudget at overleve den første sæson i 1. Bundesliga. Og i indeværende sæson har klubben etableret sig i toppen af Bundesligaen. Danske Marcus Ingwartsen er stamspiller, og Jakob Busk er reservemålmand. De seneste tranferrygter går ud på, at klubben agter at hente Kasper Junker, som var topscorer i den fornemste norske række.

I toppen af Bundesligaen forpassede RB Leipzig chancen for en førsteplads efter et nederlag på 1-3 til Borussia Dortmund. Kort forinden kampen lørdag havde Bayern München overraskende tabt til Borussia Mönchen-Gladbach.

I bunden indkasserede traditionsklubben Schalke 04 den første sejr i 30 kampe. Klubben ville med et nederlag have overgået Tasmania Berlin som den mest tabende klub i Bundesligaens historie, men formåede at afværge det med en 4-0 sejr mod Hoffenheim, som tidligere havde slået Bayern München.

Share This