Tulip forkæler tyskerne og snyder tjekkerne

Samme produkt, men to forskellige standarder  Foto: Teamie870268

Samme produkt, men to forskellige standarder Foto: Teamie870268

Tjekkiet/Danmark: Den danske madproducent Tulip har to standarder for sit produkt Luncheon Meat. Versionen som eksporteres til Tyskland består næsten af 100 procent svinekød, mens versionen som eksporteres til Tjekkiet består af 39 procent, maskinbearbejdet kyllingekød og benmel. Det skriver den tjekkiske nyhedsserver iDnes, som har fået Det Kemisk-teknologiske Universitet til at analysere varerne.Varerne er ikke kun af forskellige kvalitet, Tyskerne skal oven i købet kun betale halv pris af, af hvad en tjekkisk forretning skal betale.

Den tjekkiske EU parlamentsmedlem Olga Sehnalova har bedt Tulip Food Company om forklaring. Virksomheden har dog ifølge iDnes ikke reageret på hendes henvendelse. Det lykkedes den tjekkiske avis at få kommentar fra virksomheden lørdag.

”Vi bruger forskellige opskrifter ved denne produkt og hvad den anvendte kød angår. Vi bruger altid råvarer, som bedst svarer til de respektive landes regler, siger talsmand for Danish Crown, som Tulip hører ind under, Jungberg Pedersen til iDnes. ota

Share This