Tjekkiske universiteter flager med tibetansk flag i vrede over Tjekkiets regering

Karls Universitet i Prag flager i disse dage med tibetansk flag Foto: Universita Karlova

Karls Universitet i Prag flager i disse dage med tibetansk flag Foto: Universita Karlova

Tjekkiet: Hverken den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka eller præsident Milos Zeman vil mødes med Tibets åndelige leder Dalai Lama under hans besøg i Prag. Det skaber vrede i Tjekkiet, hvor landets universiteter har besluttet at flage med tibetansk flag, skriver tjekkiske medier.

Flere tjekkiske toppolitikere tager afstand fra Tjekkiets kulturminister Daniel Hermans møde med Dalai Lama onsdag og afviser selv at mødes med ham og understreger over for Kina, at Tjekkiet betragter Tibet som en del af Kina.

De tjekkiske politikers udmelding skaber vrede i det tjekkiske samfund, hvor flere af landets universiteter har besluttet at flage med tibetanske flag i protest.

“En stor del af universitetsmiljøet er beundret over tonen i denne udmelding og som mange uafhængige kommentatorer og mange akademikere er overbevist om overskrider grænserne for en diplomatisk protokol. De (politikerne) har gjort land til grin, vi er til grin på den internationale arena, siger rektor for Masaryk Universitet i Brno, Mikulas Bek, som har opfordret tjekkiske universiteter til at flage med tibetansk flag.

Flere af universiteterne har valgt at følge hans opfordring.

“At flage med tibetansk flag er vores reaktion på modtagelse og ikke-modtagelse af Dalai Lama i Tjekkiet, siger prorektor fra Karls Universitet i Prag Martin Kovar ifølge CTK. ota

Share This