Tjekkiske partier på tværs af det politiske spektrum afviser Macrons vision af Europa

Emmanuel Macron Foto: Official Leweb photos

Tjekkiet/EU: Den franske præsident Emmanuel Macrons vision for Europa bliver afvist af alle partier i det tjekkiske parlament, skriver tjekkiske medier.

Tjekkiets premierminister Andrej Babis betegnede tirsdag Emmanuel Macrons forslag for at være ude af trit med realiteterne. I løbet af tirsdagen er politikerne fra alle partier i det tjekkiske parlament kommet med deres kritik.

“Tjekkiet vil holde fast ved den nuværende tilstand, hvor asylpolitikken er de enkelte landes ansvar, siger formand for Socialdemokraterne og vicepremierminister Jan Hamacek.

Parlamentsmedlem for det regerende parti ANO Karla Slechtova mener, at Macrons initiativ er med til at dele EU endnu mere end det er det i forvejen.

“Præsident Macron skriver om værdier, som forener og advarer imod opdeling. I de tidligere år var det netop forslag om fælles løsninger og omfordeling af migrationsbølgerne som har opdelt Europa…….Smukke ord og opfordringer fra hr. Macron rettet mod alle europæere afstedkommer måske debatter og fjerner fokus fra hans hjemlige problemer, men de bringer ingen løsninger af vores fælles problemer, siger hun.

Ligeledes centrumpartiet KDU-CSL afviser Macrons forslag.

“KDU-CSL ønsker fleksibel solidaritet. Vi skal hjælpe, men formen og modtagelse af migranter er nationalstaternes ansvar, siger partiets formand Pavel Belobradek.

“Tjekkiet burde i denne sammenhæng kun tage stilling til en ting: Hvordan skal vi isolere os fra idéerne fra mennesker som Macron, siger formand for det nationalistiske parti SPD, Tomio Okamura.

“Det mest interessante ved præsident Macron er, at han gør som om der i Frankrig ikke eksisterer no-go zoner, at der er ikke sket nogen terrorangreb og at der i gaderne ikke er nogen gule veste. I dag kalder man den slags for at være assertiv, tidligere blev det kaldt frækhed, siger Socialdemokraternes parlamentsmedlem Jaroslav Foldyna.

“En meget dårlig idé, som er i strid med EU`s grundlæggende dokumenter, siger Kommunisternes formand,Vojtech Filip. ota

Share This