Tjekkisk stjernepolitiker går af efter anklager om seksuelle overgreb

Dominik Feri Foto: Show Jana Krause, FTV Prima

Af Michael Skovgaard

Tjekkiet: En ung stjerne i tjekkisk politik, som er mest kendt for at være det første sorte medlem af parlamentet, er blevet beskyldt for upassende seksuel adfærd over for flere kvinder og vælger nu at gå af.

24-årige Dominik Feri fra det liberale parti TOP 09 har været genstand for rygter i årevis, men artikler i tjekkiske medier har nu fremlagt oplysninger, som bestyrker beskyldningerne om seksuelle overgreb, og tjekkerne afventer spændt sagens udfald.

Feri har besluttet at gå af som følge af anklagerne og stiller dermed ikke op til det tjekkiske valg i oktober, hvor han stillede op for koalitionen SPOLU. Han agter at forsvare sig selv under en kommende retssag.

„Jeg har altid været fortaler for en anderledes politik baseret på personligt ansvar, og nu vil jeg selv være et godt eksempel. Derfor trækker jeg mig som medlem af parlamentet og stiller dermed ikke op til det kommende valg. Jeg ønsker ikke falske eller manipulerende artikler i medierne, som kan skade kolleger eller folk, der står mig nær. Det har været en stor ære for mig at være medlem af det tjekkiske parlament“, erklærede Feri.

To tjekkiske medier havde offentliggjort udsagn fra flere kvinder, som hævdede, at Feri havde haft sex med dem mod deres vilje. Andre kvinder siger, at Feri tvang dem til at sende nøgenbilleder til ham, og hvis de ikke gjorde det, ville han ydmyge dem over for offentligheden. Feri har tidligere benægtet at have begået seksuelle overgreb, men han har dog indrømmet upassende adfærd i visse situationer.

Share This