Tjekkisk præsident piftet ud, tysk fik æg i hovedet

Tjekkiet: Den tjekkiske præsident Milos Zeman blev i dag ved en tale i Prag piftet ud af hundredevis af mennesker stående med et rødt kort i hånden. Den tyske præsident, Joachim Gauck, som sammen med Milos Zeman deltog ved dagens festligheder i anledning af 25 årsdagen for Fløjsrevolutionent, blev ramt af et æg, som menneskemængden kastede efter Milos Zeman. Det skriver tjekkiske medier. SE EN VIDEO MERE.”Jeg ved ikke, hvem af jer har været på Narodni trida ( gaden i Prags centrum, hvor demonstrationerne i 1989 begyndte red.), men jeg har været der, sagde Milos Zeman og tilføjede for den utilfredse og piftende menneskemasse, som forlangte hans afgang.

”Jeg er ikke bange for jer, på samme måde, som jeg heller ikke var bange for 25 år siden,” mens der blev kastet med æg mod ham.

Milos Zeman er kommet i voldsom modvind i sit hjemland på grund af en række kontroversielle handlinger. Eksempelvis ved et statsbesøg i Kina, hvor han på vegne hele Tjekkiet roste det kinessiske samfundsystem, på grund hans omgang med alkohol og på grund af et live interview i tjekkisk radio, hvor han brugte en række vulgære ord, noget som er uhørt i tjekkiske massemedier og da slet ikke af en højtstående politiker.

Det var ved et tilfælde at den tyske præsident Joachim Gauck blev ramt af et æg, som blev kastet mod Milos Zeman.

Den tjekkiske avis Lidovky rapporterer, at episoden blev af den tjekkiske præsidents kontor beskrevet, at Joachim Gauck var blevet ramt i tindingen og var rystet på grund af episoden, mens den tyske ambassade i Prag, har meddelt at det blot var et lille stykke af ægget, der ramte præsidenten, som næsten ikke har lagt mærke til det. ota

Share This