Tjekkisk præsident: Jatsenjuk er krigens premierminister

 

Den tjekkiske præsident Milos Zemans kontroversielle udtalelser skabt røre i Tjekkiet  Foto: Daniel Sedlecky

Den tjekkiske præsident Milos Zemans kontroversielle udtalelser skaber røre i Tjekkiet Foto: Daniel Sedlecky

Tjekkiet/Ukraine: Den tjekkiske præsident Milos Zeman fortsætter med nye kontroversielle udtalelser, som hverken er populære i Tjekkiet eller Ukraine og stempler den ukrainske premierminister Arsenij Jatsenjuk, som “krigens premierminister”. Arsenij Jatsenjuk ønsker ifølge Zeman ikke en fredelig løsning af konflikten i Ukraine.

”Nogle af premierminister Jatsenjuks udtalelser tyder på, at han er ”krigens premierminister”, og ikke ønsker en fredelig løsning, sådan som  hele Europa Kommissionen anbefaler, men ønsker at afgøre konflikten med magt,” siger Milos Zeman til den tjekkiske avis Pravo.

Ifølge Zeman har den ukrainske politik i dag to ansigter. Den ene af dem er præsidenten Petro Porosjenkos, som Zeman betragter som ”fredens person”, den anden er Jatsenjuks, som ikke ønsker indgå kompromiløsninger.

Milos Zeman understreger ligeledes over for tjekkiske medier, at begivenhederne på Maidan i Kijev ikke kan sammenlignes med Tjekkiets Fløjsrevolution i 1989, som afsluttede mere end 40 års kommunistisk styre. Begivenhederne på Maidan var ifølge Zeman ikke en demokratisk revolution, men en borgerkrig. ota

Share This