Tjekkisk præsident afslører detaljer om sin samtale med Merkel

Milos Zeman her på besøg i det polske senat i 2013 Foto: Michał Józefaciuk

Milos Zeman her på besøg i det polske senat i 2013 Foto: Michał Józefaciuk

Tjekkiet: Den tjekkiske præsident Milos Zeman afslørede søndag detaljer omkring sit møde med den tyske kansler Angela Merkel, skriver tjekkiske medier.

Milos Zeman og Angela Merkel diskuterede især flygtningekvoter og beskyttelsen af EU grænsen, og hele samtalen foregik ifølge Milos Zeman, ganske roligt til trods for store uoverensstemmelser.

“Til forskel for andre politikere, som prøver at undgå at tale om migration og forsigtigt taler udenom, var en af mine første sætninger, at når man inviterer nogen hjem, sender man heller ikke efterfølgende gæsten til frokost hos naboen, siger Milos Zeman med en klar henvisning til, at Tyskland har inviteret migranterne, men via obligatoriske flygtningekvoter vil gerne placere dem i nabolandene.

Samtalen handlede ifølge Zeman endvidere om grænsebeskyttelse af EU grænsen, situationen i Grækenland og Italien, og hvordan man bedre kan beskytte den makedonske og bulgarske grænse.

Milos Zeman er en af Tjekkiets stærkeste modstandere af obligatoriske flygtningekvoter, som Tjekkiet ifølge ham aldrig må acceptere.

“Flygtningekvoterne er en total nonsens. Alle kan begå en fejl, men det er vigtigt at man også erkender sine fejl, siger Milos Zeman om Angela Merkels migrationspolitik. ota

Share This