Tjekkisk økonom: Asiatisk rovdyr knuser EUs snigende socialisme

EU Parlamentet Foto- Diliff

Tjekkiet: “Kina har tjent mest på pandemien, EUs sociale eksperimenter fører til et tab af konkurrenceevne, og som et resultat kan Europa blive en økonomisk koloni af friske asiatiske lande.” 

Det siger økonom Markéta Šichtařová i den tjekkiske avis Dnes.

Økonomen er bekymret for “den snigende socialisme, der kommer fra Bruxelles”. 

“Jeg husker stadigvæk tiden før 1989 (de politiske omvæltninger i Tjekkoslovakiet red.), og jeg ønsker ikke at vende tilbage til den. Hovedtrækkerne begynder at være identiske på mange områder, ”hævder hun.

Coronakrisen har ifølge Šichtařová forstærket tendenserne.

”Folk er låst inde i karantæne derhjemme og er bange. Så selvfølgelig er de langt mere villige til at tro på venstreorienterede løsninger. Ortodoks socialisme kommer, men denne gang ikke fra øst, men fra Den Europæiske Union, ”sagde hun.

Den tjekkiske økonom er overbevist om, at Asien vil komme til at kolonisere os økonomisk, da Europa og den vestlige verden fortaber sig i socialistiske ideer.

”Nu overtager de gradvis åren, og de begynder dybest set at kolonisere os. Og den engang udviklede verden? Amerika er ikke, hvad det plejede at være. Ikke engang Europa. Afrika er hovedsageligt delt mellem asiatiske lande, især Kina, ” siger Šichtařová og tilføjer:

”Europa falder gradvist fra hinanden, netop fordi det ikke er konkurrencedygtigt med asiatiske lande, der simpelthen arbejder hårdere. De har mindre af det “sociale”. Europa er ikke i stand til at følge med, og desværre vil vi alle mærke det en dag. Nu leger vi socialisme, men når asiatiske rovlande begynder at kolonisere os økonomisk, er jeg sikker på, at vi ikke bliver begejstrede.” ota

Share This