Tjekkisk avis på besøg i Vollsmose: En storm, som skal fjerne ghettoer fra Danmarkskortet, er på vej

Tjekkiet/Danmark: Den tjekkiske avis DenikN (DagbladetN, hvor N står for Nezavisly, dvs. Uafhængig) har været på besøg i Vollsmose, ifølge avisen for at se, hvordan “en hård ghetto” ser ud. Avisen forklarer at “en hård ghetto” er et sted, hvor mere end halvdelen af indbyggerne er af udenlandsk herkomst, hvor gennemsnitlig løn og uddannelse er lavere end i resten af det danske samfund, mens arbejdsløsheden er højere. 

“Vollsmose ligger ca. tre kilometer fra Odenses centrum, som er kendt for, at være Hans Christian Andersens fødeby, men Vollsmose har intet, der på nogen måde kan minde om den by den verdensberømte eventyrforfatter gik i skole, skriver DenikN og fortsætter:

“Vollsmose er et gråt kvarter med beskidte huse. Når man står af bussen, er det første man ser en bygning som er ved at blive renoveret, med et skilt “Pizza house” på. Rundt omkring ser man skilte skrevet på arabisk, som en normal dansker ikke forstår.”

Avisen konstaterer, at 70 procent af indbyggerne i Vollsmose er indvandrere eller deres efterkommere, men det lægger man ifølge avisen ikke helt mærke til, da indvandrere er et naturlig del af bybilledet også alle andre steder i Danmark. 

DenikN omtaler desuden, at Danmark har vedtaget en ny lovgivning, hvis formål er at omfordele beboerne i ghettoerne og på den måde vil forsøge at komme danske ghettoer til livs. ota

Det kræver abonnement at læse videre i artiklen i DenikN, men da Mr.East ikke modtager nogen form for mediestøtte er det rent økonomisk ikke muligt for os at tegne abonnement på flere forskellige medier. (Mr.East har søgt mediestøtte i flere omgange, men fik alle gange afslag på ansøgningen, heriblandt fordi, at Mr.East ifølge de bedømmende myndigheder ikke henvender sig til dansk publikum.)

Share This