Tjekkisk kommentator: Danmark har krydset Rubicon

Mette Frederiksen Foto- News Oresund

Tjekkiet/Danmark: “Nu beder de (ukrainere) os om ammunition. Om artilleri. For Danmarks vedkommende har vi besluttet at afsætte alt artilleri, sagde den danske statsminister Mette Frederiksen under sikkerhedskonferencen i München, skriver den tjekkiske kommentator Alex Svamberk i mediet Novinky og tilføjer.

“Nitten Caesar-selvkørende haubitser er, set i lyset af ​frontens længde og omfanget af kampene, som at give en okse et kirsebær. Det repræsenterer dog et brud på en barriere, når det ikke kun er unødvendige våben eller dem, der er fremstillet direkte til Ukraine, der sendes til Ukraine, men også dem, der bruges af de nationale hære. Danmark krydsede Rubicon, på samme måde som Tjekkiet gjorde det i 2022. Dengang var Tjekkiet det var det første land til at sende kampvogne til Ukraine, på et tidspunkt, hvor tyskerne tilbød ikke ret meget mere end hjelme,” konstaterer Svamberk.

Den danske statsminister anklagede de europæiske lande for ikke at forsyne Ukraine med den tiltrængte ammunition, selvom de kunne have gjort det, da de skulle have doneret, hvad de selv have klar til brug. Det vil naturligvis svække militæret, men de fleste europæiske lande er ikke i fare for at blive mål for et konventionelt angreb fra Rusland, mener Svamberk, som roser den danske beslutning.

Disse våben og ammunition kan hjælpe det kæmpende Ukraine og samtidig svække Rusland, hvilket er i Vestens interesse, når Moskva ser det som fjendtligt. Det er ifølge Svamberk, den bedste måde at bruge disse våben på. ota

Share This