Tjekkisk jernbaneselskab begynder ny rute mellem Prag og Ukraine

Det tjekkiske selskab RegioJet Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Det tjekkiske jernbaneselskab RegioJet har annonceret ny international jernbanerute. Det bliver en ny direkte forbindelse mellem Prag og den ukrainske by Tjop i Transkarpatien, billetsalget er allerede begyndt.

Toget vil have både sovevogne og almindelige siddepladser, og passagererne vil få morgenmad og aftensmad med i billetprisen.

Det første tog på ruten bliver den 27. marts. Prag (21:38) – Košice (6:38) – Tjop. I den modsatte retning vil det første tog afgå fra Tjop den 28. marts. (17:35 ukrainsk tid, 16:35 vores tid) via Košice (20:14) til Prag (5:57). Toget vil køre dagligt. Billetpriserne varierer fra 459 CZK (ca. 150 kroner) for en siddeplads og fra 740 CZK (ca. 230 kroner) for en liggeplads.

Ifølge RegioJet er den største fordel ved forbindelsen, at det ikke længere bliver nødvendigt, som i tilfældet med busser, at vente i kø ved den slovakisk-ukrainske grænse.

Ud over linjen Prag-Przemysl i Polen vil den nye forbindelse Prag–Košice–Tjop være et andet alternativ til at rejse uden transfer med nattog til den ukrainske grænse. I Tjop vil der være en garanteret forbindelse til andre dele af Ukraine med det ukrainske statslige jernbaneselskab Ukrzaliznycja.

Share This