Ad

Tjekkisk ejer af franske medier truer Google med en retssag

Le Monde Foto- Ulrichroth

Tjekkiet: Den tjekkiske ejer af den franske medievirksomhed CMI France, Daniel Kretinsky, vil ikke underskrive en aftale med Google, skriver han i et debatindlæg  Liberation.

Kretinsky ejer en del franske medier, heriblandt Elle, Marianne, Version Femina, Tele 7 Jours og er medejer af Le Monde og betegner aftale med Google som uretfærdig. Google bliver kritiseret for at bruge mediernes indhold gratis og skal ifølge en ny fransk lov betale medierne for indholdet.

Den aftale Google tilbyder medierne er dog ifølge Kretinsky uretfærdig. Google vil ifølge ham ikke betale journalisterne og medierne retfærdigt og respekterer ikke deres ophavsret, men derimod forsøger at påtvinge medierne Googles egne forretningsmodel.

Kretinsky mener, at Google misbruger de mindre mediers sårbare økonomiske situation og afslutter sit indlæg med at understrege, at hans mediegruppe CMI France har økonomiske midler til at gå rettens vej og på den måde ikke kun sikre egne interesser, men også de mindre mediers interesser. ota