Tjekkisk bryggeri indleder samarbejde med Mikkeller

Budvar gadeskilt Foto: Wolfgang Sauber

Tjekkiet: Tre nye pilsnerøl er blevet brygget af det tjekkiske nationale bryggeri Budějovický Budvar i samarbejde med udenlandske bryggerier Thornbridge, BRLO og ikke mindst det danske bryggeri Mikkeller. Hver af de tre nye øl kombinerer lokale ingredienser med tjekkiske og lokale bryggeres erfaringer.

Samarbejde af Budějovice bryggere med det danske bryggeri Mikkeller har skabt pilsner #Yearofthelager.

“Budvar er måske det mest ikoniske pilsnerbryggeri i verden. At blive inviteret af et af de sidste nationale bryggerier fra det land, hvor pilsner stammer fra, er en anerkendelse af, hvad Mikkeller har gjort for øl gennem de sidste 17-18 år, især de sidste fire til fem år med vores fokus på kvalitets pilsner, siger Mikkeller-stifter Mikkel Bjergsø ifølge tjekkiske medier.

Pilsneren blev skabt ved langsom lagring. Bryggerne brugte tysk malt, den tjekkiske Žatec humle og den originale gærstamme fra Budvar. Ifølge skaberne har øllet således en karakteristisk ren og afbalanceret tjekkisk profil.

Denne pilsner med et alkoholindhold på 4,6 % sælges fra den 27. september i 440 ml dåser og 30 liter tønder, primært i Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, men også i Japan. ota

Share This