Tjekkiets tidligere præsident i alliance med Alternative für Deutschland

Vaclav Klaus Foto: DerHuti

Vaclav Klaus Foto: DerHuti

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Tjekkiet/Tyskland: Tidligere finansminister, ministerpræsident og præsident i Tjekkiet, Václav Klaus holder sig bestemt ikke tilbage for at deltage i den politiske debat. For få dage siden optrådte han således på det tyske Alternative für Deutschland (AfP)s program-kongres, et møde der blev forsøgt blokeret af hundredevis af venstrefløjsdemonstranter.

Klaus’ tale på kongressen blev flere gange afbrudt af stormende bifald. Europa har brug for at parti som AfP, erklærede Klaus. En dæmonisering af partiet, som forsøges af andre partier og i intellektuelle kredse er “absurd”. Den viser blot, at AfP har ret, og at modstanderne er blevet bange.

“Politisk korrekthed” er ifølge Klaus ikke vejen frem. Han opfordrede AfP til at styrke sit ideologiske fundament, eksempelvis når det gælder flygtningespørgsmål, EU’s videre udvikling og økonomien. EU er i en blindgyde, nytænkning og nye veje frem må formuleres anvises ude fra.

Måske bliver der i Tjekkiet skabt et nyt parti efter AfP- modellen. Iflg. det tjekkiske nyhedsbureau CTK vil Martin Konvicka og Bevægelsen mod Islam etablere en fælles politiskplatform sammen med partiet “Daggry” før næste parlamentsvalg..

 

Share This