Tjekkiets regering udviser yderligere 63 russiske diplomater

Tjekkiet: Tjekkiet gør nu alvor af det ultimatum, som landet udstedte til Rusland, og som Rusland ikke havde reageret på. Den tjekkiske regering har besluttet at udligne antallet af diplomater på den russiske ambassade i Prag for at matche antallet af tjekker på ambassaden i Moskva. Det blev udtalt af udenrigsminister Jakub Kulhánek (CSSD). Beslutningen er gyldig fra i dag, men den russiske side har tid til at trække arbejdere tilbage indtil slutningen af ​​maj. Tjekkiet er begyndt på en vej som vil ødelægge forbindelserne med Rusland, svarer en talsmand for det russiske udenrigsministerium Marija Zacharova til TASS. Hun siger, at svaret vil ikke vente på sig længe.

Jakob Kulhanek understreger, at situationen ikke skyldes den tjekkiske side, men den russiske side. ”Vi er på ingen måde en optrapning,” sagde premierminister Andrej Babiš.

”Det er en kæmpe sikkerhedsudfordring,” siger vicepremierminister Jan Hamacek (CSSD). Han roste politiets arbejde med at afdække Vrbětice-sagen. Ifølge Babiš er præsident Milos Zeman fuldt informeret om sagen og er enig i fremgangsmåden. ota

Share This