Tjekkiets premierminister: Vi betaler for andre landes egoisme. EU har vendt ryggen til Tjekkiet!

Andrej Babis Foto: Jiri Vitek

Tjekkiet: Tjekkiet har betalt for at bakke Østrig op i landets kritik af vaccinedistributionssystem efter befolkning, som oprindeligt er blevet aftalt i EU, i Europa-Kommissionens Vaccination komite. Det siger Tjekkiets premierminister Andrej Babiš i et interview i den tjekkiske avis Právo. 

Ifølge ham kan Tjekkiet ikke stole på EU i tilfælde af fordeling af vacciner, Tjekkiet skal analysere alle muligheder for at få fat i vacciner.

“Den østrigske kansler Kurz påpegede med rette, og jeg støttede ham i det, at vacciner ikke fordeles efter befolkningstallet, som aftalt, men ifølge nogle aftaler i Europa-Kommissionens vaccinationsstyringskomité har fastlagt. Disse, kombineret med en fuldstændig utilstrækkelig og uforudsigelig forsyning fra producenterne, betyder, at medlemsstaterne modtager mellem 8 og 45 vacciner pr. 100 indbyggere, hvilket ikke er i overensstemmelse med det aftalte princip, siger Andrej Babis til tjekkiske medier og fortsætter:

“Vi har betalt for det faktum, at vi turde at bakke Kurz op og sammen med ham påpegede det problem, der virkelig eksisterer. Lande, hvis vaccinationsrater klarer sig godt, ville overhovedet ikke høre om det, fordi de for enhver pris vil præsentere det fælles køb af vacciner i EU som en fælles succes. Jeg er meget ked af, at så mange stater har vendt ryggen til et problem, der var let at løse, og at de har gjort det hele til en politisk kamp, siger Babis.

Ifølge ham fejrer landene en falsk solidaritet, som slet ikke kan betegnes som solidaritet, men derimod hykleri.

“Det kan få alvorlige politiske konsekvenser. EU har vendt ryggen til vort land, der har et af de fleste inficerede og døde i de seneste uger og samtidig er blandt ​​de laveste på de doser, der faktisk er leveret. Ligesom Østrig og Slovenien. Jeg sætter stor pris på, at disse lande, som selv har alt for få vacciner, vil hjælpe os. Østrig giver os 30.000 vacciner og Slovenien 10.000, siger Andrej Babis. ota

Share This