Tjekkiets premierminister: Grøn fanatisme skal ikke true vores industri og arbejdspladser

Andrej Babis Foto: Jiri Vitek

Tjekkiet: Vi skal have en pragmatisk tilgang til Bruxelles` forslag om CO2 neutralitet, vi vil ikke lade os indrage i fanatiske grønne påbud, som skal true vores industri og arbejdspladser. Det siger Tjekkiets premierminister Andrej Babis i et interview i den tjekkiske avis Pravo.

Ifølge Babis er det klart, at klimaændringer skal have fokus i fremtiden, i Tjekkiet er det især tørkeproblemerne, som landet skal fokusere på.

“Vi har klare planer om udnyttelse af regnvand………..Vi har støtteordninger og vil gradvist afslutte brugen af kul. Samtidig kritiserer vi dog det grønne Europa Parlaments hysteri, da Europa også har andre problemer end at tale om klimaændringer fra morgen til aften, siger Babis.

Andrej Babis taler i interviewet også om modtagelse af flygtninge og obligatoriske kvoter. Tjekkiet vil ifølge ham under ingen omstændigheder deltage i omfordeling af migranter.

“Vi afviser illegale migranter og vil altid afvise dem, selvom de andre skulle tvinge os til at betale. Ingen andre end os skal bestemme, hvem der skal bo hos os. Jeg har allerede sagt det hundredevis af gange, siger Babis. ota

Share This