Tjekkiets præsidentkontor klager til UEFA: Vi vil ikke knæle foran jer

Borgen i Prag hvor præsidenten bor Foto: Pixabay

Tjekkiet: Den tjekkiske præsidentkontor reagerer nu på UEFA`s beslutning om at straffe Slavia Prags spiller Ondrej Kudela med en straf for påstået racisme uden beviser. I sit brev til UEFA påpeger kansler Vratislav Mynář forholdet mellem straffen for Kúdela for udokumenteret racisme  sammenlignet med straffen for modstanderens spillere.

“Der er sket meget i den nævnte kamp. SK Slavia Praha spillede godt og fair. Modstanderens svar var feje angreb, hvoraf det ene af disse endte i en alvorlig skade for målmand Ondřej Kolář. Han endte med et kraniumbrud og bliver nødt til at spille fodbold med en hjelm på resten af ​​sit liv. Efter det andet inkasserede mål opførte modstanderen sig uhøfligt, usportsligt og frustreret. De tjekkiske sportsmænd blev angrebet af modstanderen inde på stadion efter kampens afslutning og fik ikke adgang til omklædningsrummene. Resultatet? Spilleren, der knuste modstanderens kranium med en fodboldstøvle, fik en straf på udelukkelse i 4 kampe, den anden spiller, som stod for et fysisk angreb fik en tre-kamps straf, skriver kansler Vratislav Mynář og fortsætter:

“I dømmer en anstændig mand uden et eneste bevis. I gør det umuligt for en sportsmand at opfylde sin drøm i Europa League. Alt dette kun for at opfylde de forvredne forventninger fra en lille gruppe aktivister og en klub, der ikke var i stand til at vinde på banen, og kun formåede at råbe tomme og sårende sætninger om racisme.”

Kansleren minder om, at straffen for udokumenteret racisme giver genklang i det tjekkiske samfund. “Vi vil ikke knæle foran jer, trusler gør ikke indtryk på de tjekkiske fodboldfans,” siger Mynar henvisende til at knæle før en fodboldkamp, som nogle klubber praktiserer til støtte for Black Lives Matter-bevægelsen og som både det tjekkiske landshold og Slavia Prag afviser.

Den Tjekkiske Republiks præsident Miloš Zeman bakker op og er ifølge Mynar i detaljer bekendt med situationen. Han finder det angiveligt vigtig ikke kun set fra sportens synspunkt, men også med hensyn til retfærdighed og menneskelig værdighed. ota

Share This