Tjekkiets præsident peger på manglende beviser for russisk deltagelse ved eksplosioner i Tjekkiet

Milos Zeman Foto: David Sedlecky

Tjekkiet: Ifølge den tjekkiske præsident Milos Zeman har Tjekkiets efterretningstjeneste BIS ikke bevist tilstedeværelsen af ​​russiske agenter i området i Vrbětice. “BIS-rapporten siger, og jeg har understreget denne sætning, at der ikke er nogen beviser for, at disse to agenter var i Vrbetice-området,” sagde præsidenten i en direkte transmission i CNN Prima søndag. Ifølge ham betyder det manglende bevis dog ikke, at mistanken om deres deltagelse ikke er alvorlig nok.

”På den ene side er vi nødt til at spørge, hvad de overhovedet har lavet her. For det andet er det et faktum, at BIS ikke har bevist deres deltagelse, samt at de virkelig kom ind i Vrbětice-komplekset. Politiets efterforskning arbejder med den hypotese, at en af ​​ejerne af IMEX-virksomheden kunne have hjulpet dem at komme ind, ”sagde Zeman, som dog samtidig advarer.

“Husk CIA, der informerede den amerikanske regering om, at der findes masseødelæggelsesvåben i Irak og intet var der. Jeg ser ingen grund til, at der skulle være 18 spioner i vores land, ”sagde præsidenten.

Ifølge præsidenten skal sagen undersøges nærmere, med “maksimal kapacitet” og “intet skal holdes hemmeligt”.

Hvis russiske agenters deltagelse i eksplosionen af ammunitionsdepotet i 2014 i Vrbětice bekræftes, skal Den Russiske Føderation betale for terrorhandlingen, for eksempel ved ikke at lade Rosatom deltage i udbuddet til færdiggørelsen af udbyggelsen af Dukovany kraftværk. Zeman udtrykte, at han har tillid til Tjekkiets politi og den øverste anklagemyndighed, der fører tilsyn med efterforskningen. Borgerne i Tjekkiet skal ifølge ham informeres grundigt om sagen”. ota

Share This