Tjekkiet morer sig, aktionen “Hele Tjekkiet strikker” skal besejre Putin

Hele Tjekkiet strikker Foto: Reflex

Tjekkiet: Det begyndte med en udtalelse af Tjekkiets parlamentsformand Markéta Adamova Pekarova, som meddelte at en vigtig brik i Tjekkiets uafhængighed af russisk gas er, at tjekkerne skal spare på varmen og tage en ekstra trøje på.

Det er ikke tilfældigt at det var Tjekkiet, der gav verden romanen Den gode soldat Svejk. Hendes ord resulterede nemlig straks med en del kommentarer og jokes på sociale medier, som blev fulgt op at magasinet Reflex, som har sat en landsdækkende aktion ved navnet “Hele Tjekkiet strikker” i gang. Reflex betegner aktionen, som et stort projekt, hvormed “vi vil besejre høje gas- og elpriser, vinteren og Putin.” En del af aktionen er en konkurrence, hvor læserne kan indsende deres strikkeprodukter og vinde præmier. Magasinet vil desuden offentliggøre videoer med vejledning om, hvordan man strikker samt give råd til uerfarne. Redaktionen opfordrer desuden: “Hvis du ikke kan strikke og ikke engang har lyst til at lære det på trods af de åbenlyse fordele ved at strikke, så send os gerne et konkret forslag eller råd til, hvordan du mener, vi kan sejre over vinteren og Putin uden ekstra trøjer. Vi vil offentliggøre de bedste.”

På sociale medier er Markéta Adamova Pekarovas udtalelse blevet flittigt kommenteret, også med billeder. Jaromir Patra opfordrer f.eks. tjekkerne til at indsende strikkepinde til Pekarova: Parlamentsformand Markéta Pekarová – Adamová med en løn på 243.800 CZK(ca 74.000 kroner) om måneden, uden bonusser, anbefalede os alle at anskaffe os en ekstra trøje til vinteren. Rigtig god idé! Hvis I har nogle ekstra strikkepinde, så send mindst et par strikkepinde til hende, så hun selv kan gå i gang. Strikkepinde kan man aldrig få nok af. Især når regeringen ikke er i stand til at forhandle det, der skal til. Markéta, regeringen og parlamentet vil helt sikkert sætte pris på det, skriver han.

Strikkepinde til Marketa

“Den russiske diktator Putin vil endelig forstå, at han ikke kan skræmme de modige tjekkere og afpresse dem ved at slukke for gassen. Selvom der i sidste ende skulle være varme nok i løbet af vinteren, og vi ikke får brug for trøjerne, er strik i sig selv mere afslappende mentale hvile end at se tjekkiske tv-nyheder og journalistik, de originale tv-produktioner fra private stationer, pressekonferencer fra statsministeriet eller nogle af ​ministerier, skriver en anden bruger på Facebook. ota

100 sider for en trendy beskæftigelse
….efterfølgende sagde hun angiveligt, at de skal tage en ekstra trøje på
Mindre varme og ved at gå, giver et afgørende slag til russiske aggressorer
Share This