Tjekkiet minder Havel

 

Wenzelspladsen i 2011, da Vaclav Have døde  Foto: David Sedlecky

Wenzelspladsen i 2011, da Vaclav Have døde Foto: David Sedlecky

Tjekkiet: I hele Tjekkiet minder tjekkerne deres første præsident Vaclav Havel, som døde for tre år siden. Ifølge tjekkiske medier kommer massevis af tjekkere med blomster og lys til Havels gravsted på Vinohradsky kirkegård samt til Wenzelspladsen i Prag, hvor lysene danner et kæmpemæssigt hjerte.

Ligeledes ved Havels sommersted i det østlige Tjekkiet er der opstillet lys og på husets hegn store røde hjerter, nogle med påskriften: ”Tak hr. Præsident, vi glemmer aldrig”.

I Sankt Anna Kirken afholdte den tjekkiske kardinal Dominik Duka en mindegudstjeneste til ære for Havel.

”Vi savner ham mere end økonomisk vækst, sagde Dominik Duka til tjekkiske medier tidligere i dag.

USAMange mennesker i Tjekkiet gik i dag rundt med bukser trukket op, et initiativ igangsat af en gruppe unge mennesker, som på den måde vil minde Vaclav Havel. Flere udenlandske ambassader og betydningsfulde personer var med på denne afslappede måde at minde tjekkernes præsident på.

En af dem var den amerikanske ambassadør i Prag, Andrew H. Schapiro.

“For 25 år siden hjalp Vaclav Havel med at restarte det tjekkiske samfund og basere landet på principperne af demokrati, frihed og menneskerettighederne. Det er en ære for mig at være en del af denne afslappede måde at hylde hans budskab på, siger Andrew H. Schapiro. ota

 

 

Share This