Tjekkiet genoplever glemt komponist, som påvirkede Mozart

Tjekkiet: Navnet Josef Myslivecek er formentlig ukendt for de fleste. Josef Myslivecek, en tjekkisk komponist og musiker i 1700-tallet, var i sin tid dog en anerkendt succesfuld komponist i Italien, hvor han blev kaldt Il divino Boemo (den guddommelige tjekke). Josef Myslivecek havde desuden en stor indflydelse på Wolfgang Amadeus Mozart, som ikke lagde skjul på sin beundring for Myslivecek.

“Han var uden tvivl en af Mozarts største inspirationer i komposition og havde et nært og unikt forhold til Mozart, bekræfter den amerikanske musikforsker Daniel E. Freeman i en artikel om Myslivecek i New York Times.

Den tjekkiske filminstruktør Petr Vaclav besluttede sig for at fortælle historien om Josef Myslivecek på film og begyndte sidste år med optagelser af filmen i Italien. Filmen hedder “Il Boemo” og forventes at blive færdig i løbet af foråret. Den skildrer omkring 15 år af Mysliveceks liv, fra ankomsten fra Prag til Italien, til en verden fuld af opera, hvor Myslivecek nåede at komponere 30 operaer.

Petr Vaclav afviser, at filmen kommer til at ligne Milos Formans film Amadeus, selvom Mozart også optræder i hans film. ota

Share This