Tjekkiet frygter ikke Kina: I skal respektere, at Tjekkiet er et suverænt land

Formand for Tjekkiets Senat Jaroslav Kubera Foto: David Sedlecký

Tjekkiet: Uoverensstemmelserne mellem Kina og Tjekkiet fortsætter. Efter opsigelsen af en venskabsbyaftale mellem Prag og Beijing er det nu formand for det øverste kammer i Tjekkiets parlament, Senatet, Jaroslav Kubera, der er kommet i modvind hos kineserne. Kubera deltog i en reception på Taiwans repræsentation i Prag. Hans deltagelse er blevet kritiseret af den kinesiske ambassade i Prag, men Jaroslav Kubera afviser kritikken, skriver tjekkiske medier.

Ifølge ham skal Kina respektere, at Tjekkiet er et suverænt land, som Kina ikke skal forsøge at påvirke udfra en magtposition.

Jaroslav Kubera udtrykker over for tjekkiske medier, at han godt er klar over, at Kina ikke betragter Taiwan som et selvstandigt land, men det betyder ikke, at han som formand for Tjekkiets Senat, ikke må mødes med Taiwans repræsentanter. Han er overbevist om, at kinesernes reaktioner på alt omkring Tibet og Taiwan, skyldes en frygt i Kina.

“Det handler hverken om Tibet eller Taiwan, men om Kina som helhed. Kina er frygteligt bange for at lide samme skæbne som Sovjetunionen. Hvis enkelte regioner begynder at ønske autonomi, ville det være et problem for Kina som helhed, siger han. ota

Share This