Tjekkerne gør nar af deres præsident

Milos Zeman i tjekkisk radiostation Radiozurnal  Foto: Miloslav Hamrik

Milos Zeman i tjekkisk radiostation Radiozurnal Foto: Miloslav Hamrik

Tjekkiet: Den tjekkiske præsident Milos Zeman er blevet et yndlingsemne i lang række jokes på kanalen Youtube samt på internet generelt. Grunden er en lang række situationer, som de fleste tjekker betragter som pinlige, men som altid bliver forklaret af den tjekkiske præsidents kontor som ganske naturlige. SE EN OPTAGELSE MED ZEMAN OG SPIL ET SPIL Det er især en optagelse, hvor Milos Zeman inspicerer de tjekkiske kronjuveler. Præsident virker at være tydeligt beruset i optagelsen, men episoden blev af præsidentkontoret forklaret med, at præsidenten var angrebet af en virus.

I den seneste incident, forklarer Milos Zeman i en direkte radioudsendelse, hvad han mener om den russiske punkgruppe Pussy Riot.

Det gør han ved at anvende en række vulgære ord, noget der er uhørt i tjekkisk radio. Præsidentens optræden bliver ikke bedre af at han benytter en forkert udtale af det engelske ord “pussy”. Denne optræden har inspireret en gruppe studerende til et spil ved navnet Pussywalk, som er blevet lagt på internet. Du kan prøve spillet på her.

Share This