Tjekkiske politikere kæmper for én tid i EU

 

Illustrationbillede: Wikimedia

Illustrationbillede: Wikimedia

Tjekkiet/EU: Tjekkiske politikere vil gerne ændre bestemmelsen om sommer- og ventertid i EU. Forslaget bliver i dag fremført under en høring i Europa Parlamentet, skriver den tjekkiske avis Dnes.Tjekkiske europarlamentarikere fremlægger i dag argumenterne for forslaget i Europa Parlamentet.

”Ædring af tid påvirker negativt mennestets biorytme og helbred. Mange mennesker får hovedpine og lider af søvnløshed på grund af denne ændring. Udenlandsk forskning viser større antal trafikuheld. Tidligere økonomiske grunde er i dag overkommet for længe siden, siger den tjekkiske senator Petr Silar.

De tjekkiske forslagsstillere understreger, at deres forslag handler ikke om at forbyde sommertid, men om at indføre én tid, og det er i den sammenhæng ligemeget, om det bliver sommer- eller vintertid.

De tjekkiske forslagsstillere mener, at deres forslag har en stor chance for at blive vedtaget. Sker det og forslaget bliver bakket op i Europa Kommissionen og efterfølgende vedtaget i Europa Parlamentet, vil den formentlig træde i kraft fra 2019. ota

Share This