Timosjenko vil være præsident

IMG_1725

Julia Timosjenko vil være præsident Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Tidligere premierminister Julia Timosjenko stiller op til posten som Ukraines præsident ved præsidentvalget den 25. maj, meddeler det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Timosjenko meddelte sin kandidatur ved et pressemøde i Kijev i dag. Her sagde hun blandt andet, at hun ved, hvad der skal til for at genoplive den ukrainske økonomi, og at hun betragter sig selv som en af de få ukrainske politikere, der kan genoprette lov og orden i landet og bekæmpe korruption.

Timosjenko må dog forberede sig på en hård kamp, da hun ifølge seneste meningsmålinger, citeret i flere ukrainske medier, kun kan se frem til en opbakning fra omkring 8,2 procent af ukrainere. Timosjenkos største konkurrent mesterbokseren Vitalij Klitjko kan bryste sig af med 8,9 procent af stemmerne.

Den mest populære til posten er den ukrainske businessmand, Petro Porosjenko. Det er dog ikke sikkert at han stiller op, da han endnu ikke meddelt sin kandidatur. De resterende kandidater til præsidentposten, som allerede har meddelt, at de vil stille op er: er tidligere vicepremierminister Serhij Tihipko, tidligere guvernør fra Kharkiv, den prorussiske Michail Dobkin samt lederen af den højrenationalistiske organisation Højre Sektor, Dmitro Jarosj. ota

Share This