Timosjenko advarer Ukraine: Vi kommer til at sulte

Julija Timosjenko Foto: European People’s Party

Ukraine: I det øjeblik man åbner op for køb/salg af den ukrainske landbrugsjord vil jorden blive opkøbt af multinationale selskaber og deres ejerskab af jorden kommer til at betyde, at ukrainerne kommer til at sulte. Det siger Julia Timosjenko i et program i 112.ua

“Jorden bliver opkøbt af multinationale selskaber, og det er ganske ligegyldigt om de bliver af ukrainsk eller udenlandsk oprindelse, siger Timosjenko.

Det vil ifølge Timosjenko betyde, at jorden bliver til et spekulativt produkt og at de multinationale selskaber kun vi forfølge deres profit og ikke vil tage hensyn til klimaet.

“De vil fylde jorden med kemikalier, sådan som vi oplever det i hele verden, siger Timosjenko.

Hun sammenligner den situation, der ifølge hende kan opstå i Ukraine med Madagascar, hvor multinationale selskaber opkøbte jorden med det resultat, at befolkningen sulter.

Det ukrainske parlament har 13. november behandlet loven om salg af landbrugsjord i første behandling. Lovforslaget regner med ophævelse af forbud af jordsalg per 1.oktober 2020 samt med et forbud frem til 2024 for udenlandske selskabers køb af landbrugsjord i Ukraine. ota

Share This