Tidligere ukrainsk præsidentkandidat ønsker Novorossija

Lenin Kharkiv

Separatisterne i Kharkiv demonstrerer for selvstændighed Foto: Kharkiv Today

Ukraine: Tidligere kandidat til præsidentposten i Ukraine, og nuværende formand for bevægelsen Syd-Øst, Oleg Tsarev, meddelte i går, i den russiske tv, Life News, at der i det sydøstlige Ukraine vil blive grundlagt en ny stat ved navnet Novorossija ( Det nye Rusland). Det nye land vil ifølge Tsarev omfatte Odessa, Nikolajev, Kherson, Zaporzje, Donetsk, Luhansk, Kharkiv og Dnitropetrovsk regionerne.

“Jeg befinder mig i Luhansk regionen, hvor vi har vedtaget at afholde en folkeafstemning den 11. maj. Folkeafstemningen skal afgøre spørgsmålet om, om regionens befolkning ønsker en selvstændig Luhansk Republik, sagde Tsarev til Life News og tilføjede, at samme afstemning vil blive afholdt i Donetsk.

Han håber efterfølgende, at de andre regioner det sydøstlige Ukraine også vil afholde en folkeafstemning og senere være med til at oprette en fælles stat, Novorossija. Ifølge Tsarev vil det nye lands grænser falde sammen med Novorossijsk provinsen, som eksisterede tidligere i Ruslands historie.

Den såkaldte guvernør i Luhansk, Valerij Bolotov har allerede varslet, at Luhansk afholder en folkeafstemning den 11. maj, hvor befolkningen skal besvare kun et spørgsmål: Støtter du en selvstændig Luhansk Republik?

Oleg Tsarev har været medlem af det ukrainske parlament siden 2002, som medlem af Regionernes Parti og har efter urolighederne i Ukraine meldt sig på banen, som kandidat til præsidentposten. Han trak sin kandidatur tilbage den 29. april, angiveligt fordi han har følt sig truet på livet. ota

Share This