Tidligere rådgiver om Zelensky: Han har autoritære træk og er forelsket i sig selv

Volodymyr Zelenskij Foto- Mykhaylo Markiv : The Presidential Administration of Ukraine

Ukraine: Autoritære træk, stærk fremme af agrargruppernes interesser, mulige fejl i begyndelsen af ​​krigen og forelskelse i sig selv. Sådan betegner Oleksij Arestovytj, Zelenskys tidligere rådgiver Ukraines præsident Volodymyr Zelensky. Arestovytj siger desuden i et interview med den polske server Onet.pl, at han vil stille op ved det ukrainske præsidentvalg. Arestovytj ville bytte territorium for fred på betingelse af, at Ukraine tilslutter sig NATO. Ifølge ham er Donbas ikke så vigtig for ukraine som Krim.

“Jeg accepterer fuldt ud denne mulighed, især da det i et sådant scenarium ville være muligt at forklare hæren og nationen, hvad de kæmpede og døde for. Men det ville selvfølgelig kun være en midlertidig løsning. Fordi alle territorier besat af Rusland – før eller siden – skal vende tilbage til Ukraine,” sagde han.

Arestovytj siger desuden i interviewet, at “Polen viste kolossal hjælp til Ukraine, og faktisk reddede Ukraine i begyndelsen af ​​krigen… og ikke bad om noget”. Men forholdet brød desværre sammen, da Kiev holdt op med at tage hensyn til polske interesser, som i tilfældet med kornkonflikten. Han giver også udtryk for, at han går ind for udredning Volhynien-massakren, for opgravning og begravelse af ofrene som anmodet af Warszawa, og for oprettelsen af ​​en international kommission af historikere med deltagelse af folk som Timothy Snyder.

Den tidligere ukrainske præsidentrådgiver kaster også et lidt andet lys på den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko, som han siger er en stor spiller, og som Kiev altid har bevaret gode relationer til. Han hævder, at Lukasjenko tilsyneladende indirekte har reddet Kiev fra russisk erobring ved at trække den hviderussiske hær tilbage fra den ukrainske grænse lige før invasionen, og derved tillade to ukrainske brigader, der var bundet op ved grænsen, at beskytte den ukrainske hovedstad for at få hjælp. ota

Share This