Tidligere præsident søger arbejde, løn: 32.000 kr/time

Lech Walesa Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Tidligere polske præsident Lech Walesa har problemer med at klare sig for de 6.000 zloty (knap 10.000 kroner) han får i præsidentpension om måneden. Derfor har han offentliggjort en annonce, hvor han søger arbejde, skriver TVN24.

“Jeg mødtes med landenes statsoverhoveder, konger, med paven, jeg vil gerne overgive mine erfaringer til polske firmaer, vil promovere dem i verden, så vi kan få opbygget den reelle værdi i det polske erhverv, skriver Walesa i annoncen som i sit CV betegner sig selv som: erfaren leder, enestående retoriker, modtager af Nobels fredspris, Polens præsident i 1990-1995 og medstifter ad Solidarnosc. Walesa er angiveligt gået glip af en del af sine foredrag å grund af corona.

Han forlanger mindst 20.000 zloty for et arrangement på en til maks to timer. Beløbet har frembragt en del opmærksomhed i polske medier, men også en del kritik.

“Se bare på, hvad Kaczynski tjener og hvad parlamentsmedlemmerne får og hvilken pension Lech Walesa får, sagde Walesa til Dziennik Baltycki. ota

Share This