Tatarleder betinger møde med Putin

Mustafa fødselsdag

Mustafa Jemilev interviewes i anledning af sin 70 års fødselsdag Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: “Putin skal først trække sine tropper tilbage fra Krim, så kan vi mødes og snakke, hvis han virkelig ønsker det, og hvis han virkelig ønske at hjælpe krimtatarerne” siger krimtatarernes leder Mustafa Jemilev, som reaktion på rygter om, at den russiske præsident Vladimir Putin ønsker at mødes med ham. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Putin ringede til Mustafa Jemilev kort inden, Rusland annekterede Krim og allerede dengang gav han et udtryk for, at han gerne vil mødes med tatarlederen. Jemilev og Putin havde dengang en halvtimes lang telefonisk samtale om situationen på Krim.

Mustafa Jemilev understreger, at krimtatarerne ikke støtter eller anerkender Krims nye forfatning, vedtaget af de prorussiske separatister, og heller aldrig vil anerkende den i fremtiden.

“Det er rigeligt at læse det første afsnit, her står der, at Krim er en del af Rusland, så behøver man ikke læse videre. Det er uacceptabelt for os. De kalder det retten for selvbestemmelse, vi kalder det for agression, som er ulovlig og som vi aldrig anerkender, siger Mustafa Jemilev.

Mustafa Jemilev blev tirsdag erklæret uønsket på Krim og har fået indrejseforbud frem til 2019.ota

Share This