Svag opposition hindrer politiske ændringer i Ukraine

 

Jurij Lukanov

Foto: Jurij Lukanov

 

Den ukrainske opposition er ikke i stand til at udnytte befolkningens styrke, mener formand for en journalist organisation i Ukraine.

Af Ota Tiefenböck

Jurij3

Jurij Lukanov på Uafhængighedspladsen i Kijev.

De ukrainske demonstranter, hvis protester mod landets præsident Viktor Janukovitj, snart har stået på i to måneder er parat til at gå hele vejen til at opnå deres mål. Men demonstranterne har ikke nogen ledere, som vil hjælpe dem på vej, mener formand for de uafhængige journalisters faglige organisation, Jurij Lukanov.

”Hovedparten af demonstranterne ønsker at blive til den bitre ende, men protesternes succes er afhængig af vores oppositionspolitikeres evne til at definere et fællesmål, og det er de ikke i stand til, siger Jurij Lukanov.

Han er overbevist om, at demonstrationerne på Uafhængighedspladsen i Kijev vil fortsætte, men er bekymret for, hvad der vil ske i fremtiden.

”Civilsamfundet er modent nok til at forlange ændringer, men oppositionspolitikerne er ikke modne nok til at udnytte det, siger han og tilføjer:

”Det er derfor, at protesterne hænger lidt i luften i øjeblikket,” siger han.

Den seneste udvikling på Uafhængighedspladsen giver Jurij Lukanov ret. Protesterne er ifølge flere af deltagerne ved at udvikle sig til en institution uden et egentligt mål eller aktivitet. Det kan have en afgørende betydning for protesternes succes, mener Jurij Lukanov.

Share This