Striden om anden verdenskrig fortsætter, Rusland kalder amerikansk ambassadør for analfabet

Rusland: Den amerikanske ambassadør i Polen Georgette Mosbacher hældte onsdag endnu mere benzin på bålet i striden om den historiske udlægning af begyndelsen af anden verdenskrig. 

“Kære præsident Putin, Hitler og Stalin blev enige om begyndelsen af anden verdenskrig. Det er et faktum. Polen blev et offer af denne forfærdelige konflikt, skriver Georgette Mosbacher på Twitter.

Ambassadørens udtalelse har skabt forargelse i Rusland, hvor Statsdumaens formand Vjatjeslav Volodin opfordrer USA til at høre deres ambassadører i historien af det land, de arbejder i. Ifølge ham er ambassadørens udtalelse ikke blot krænkende for russerne, men også for amerikanerne. Rusland udenrigsministerium har kommenteret ambassadørens udtalelse med, at det var Münchenaftalen, der var grunden til krigens begyndelse.

“Det overrasker os at høre fra en amerikansk ambassadør, fra landet, som var vores allierede under anden verdenskrig. Alt tyder på, at ambassadøren ikke klarede sig specielt godt i historietimerne i skolen.”

Hele striden om den historiske udlægning omkring anden verdenskrig begyndte, da Europa Parlamentet i september vedtog en resolution som stemplede Molotov-Ribbentrop aftalen som grunden til begyndelsen af krigen, dvs. gav i praksis samme skyld for begyndelsen af krigen til Nazityskland og Sovjetunionen. ota

Share This