Stigende antal af corona-smittede i Berlin

Foto:Pixabay

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Berlin melder om en stigning i antallet af smittede. Hovedårsagen er turister, der vender hjem, og unge der fester – det skriver avisen BZ-Berlin.

Antallet af smittede stiger i den tyske hovedstad. Hjemvendte turister bringer virus‘en til Tyskland fra andre lande, især Kroatien og Mallorca. Og 70 procent bliver smittet i private omgivelser.

Sundhedsborgmester Dilek Kalayci er bekymret. „Hjemvendte feriegæster og unge, der fester, udgør et stort problem.“ Han opfordrer folk til ikke at rejse til risikolande, og så skal man droppe familiefester og alle andre former for sammenkomster.

Siden starten af Corona-krisen har man registreret 10.252 smittede i Berlin. Heraf er 9.273 blevet raske igen.

Især bydelen Mitte i Berlin er ramt. Her har man registreret 28,1 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Det er det næsthøjeste antal nye smittede i hele Tyskland. Og hvorfor netop lige her? „Især den unge generation gider ikke overholde Corona-restriktionerne og vil bare feste“, lyder det fra myndighederne. De fleste værtshuse og natklubber ligger i Mitte, og når der spilles høj musik, stikker folk hovederne sammen for at kunne tale sammen.  Dermed øges risikoen for smitte, da den påkrævede afstand på 1,5 meter ikke overholdes.

Desuden er det blevet vanskeligere at opspore smittekæder, da mange vælger at skrive falske navne og telefonnumre på de gæstelister, som er obligatoriske i Tyskland, når man besøger en restaurnant, et værtshus eller en natklub.

Berlin med 3,8 millioner indbyggere er dog relativt forskånet for Corona. Indtil videre lyder tallet på godt 10.000 smittede. Til sammenligning har man registreret godt 8.000 tilfælde i København.

 

Share This