Sputnik V igen: Slovakisk joke skaber vrede i Ukraine

Den første sending af Sputnik V til Argentina Foto: Casa Rosada

Slovakiet: Slovakiets premierminister, Igor Matovič forsøgte onsdag at lindre den kritik, han står over for på grund af leveringen af ​​den russiske vaccine Sputnik V til Slovakiet. Matovič har skaffet vaccinen på eget initiativ uden at rådgive sig med resten af det slovakiske parlament. I Radio Express blev han spurgt om, hvad han lovede Rusland for levering af Sputnik, Matovič svarede Transkarpatisk Ukraine. Premierministerens svar fremkaldte vrede blandt slovakiske politikere såvel som en diplomatisk skandale i Ukraine.

Transkarpatisk Ukraine tilhørte før anden verdenskrig Tjekkoslovakiet som Subkarpatisk Rusland, men blev efter anden verdenskrig afstået til Sovjetunionen, og  er i dag er en del af Ukraine.

Den ukrainske udenrigsminister Dmytro Kuleba har allerede reageret. “Lad dem udveksle den russiske vaccine for nogle slovakiske regioner,” skriver han på Twitter, hvor han desuden udtrykker beklagelse over, at Matovičs udtryk er med til at ødelægge forholdet mellem Bratislava og Kijev. ota

Share This