Spidskandidat for Die Linke kræves fjernet af partifæller for kritik af BLM

Sahra Wagenknecht Foto: Wolkenkratzer

Af Michael Skovgaard  

Tyskland: Den tidligere gruppeformand for partiet Die Linke Sahra Wagenknecht kritiserer de nymarxistiske strømninger i en ny bog. Det har fået flere partifæller til at at kræve, at hun ikke må stille op til det kommende valg.

Onsdag udkommer Wagenknechts nye bog „De Selvretfærdige“, hvor hun blandt andet kritiserer Black Lives Matter og Fridays for Future. Det har fået flere partifæller op i det røde felt, og de forlanger, at Wagenknecht ikke skal være spidskandidat for Die Linke i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Wagenknecht, som tilhører partiets klassisk-marxistiske fløj har ved flere lejligheder været ude med riven efter den kulturmarxistiske fløj. Ifølge hende er denne fløj „selvretfærdig“ og går mere op i politisk korrekthed og gender- og identitetspolitik på bekostning af temaer som social ulighed, fattigdom, lave lønninger og pensioner.

Ifølge en måling fra 2019 blev Sahra Wagenknecht kåret som den mest populære politiker i Tyskland, og dermed henviste hun Merkel til andenpladsen. Siden da har hun været mere eller mindre væk fra rampelyset på grund af stress og udbrændthed.

50-årige Sahra Wagenknecht er gift med Oskar Lafontaine, som var den ene af partiets to formænd fra 2007-2010. Sammen med Gregor Gysi tilhører hun den klassiske pro-russiske venstrefløj, og hun har tidligere været hyppig gæst hos den russiske tv-station „RT“.

Gregor Gysi har tidligere gjort sig bemærket som varm fortaler for Nord Stream 2 med den begrundelse, at hvis projektet skulle stoppes, burde Tyskland også stoppe våbeneksport til regimer som Tyrkiet og Saudi-Arabien.

Senest har han været i vælten med påstande om, at den russiske oppositionspolitiker Alexej Navalnyj ikke var blevet forgiftet af Putin.

Ironisk nok indtager denne fløj af partiet på den yderste venstrefløj stort set samme holdning over for Rusland som partiet AfD på den yderste højrefløj.

Share This