Slovensk toptræner siger op efter racisme-sag

Illustrationsfoto: Agron Begiri

Illustrationsfoto: Agron Begiri

Marko Nikolic, cheftræner for den slovenske fodboldklub Olimpija Ljubljana, har sagt op efter, at han fik syv spilledages karantæne for at have kaldt en nigeriansk spiller for en ’sort idiot’.

Af Toke Møller Theilade

Slovenien: På trods af at Olimpija Ljubljana tilgav Marko Nikolic for hans racistiske tilsvining af nigerianske Blessing Eleke for to uger siden, så har den serbiske cheftræner modtaget en syv-kamps karantæne af det slovenske fodboldforbund.

Dette har klubben og Nikolic nu taget konsekvensen af, og på klubbens hjemmeside kan man læse, at serberens kontrakt er blevet ophævet efter gensidig overenskomst.

Efter sagen udtalte Olimpijas præsident og ejer Milan Mandaric, at man tilgav Nikolic på grund af hans store potentiale som en træner, men efter hans lange karantæne blev kendt, så er Mandaric vendt rundt på en tallerken.

”Vi er nået til enighed om en aftale med Marko Nikolic om, at han træder tilbage som træner, sagde Mandaric mandag.

”Han er en god træner, en god mand, men han lavede en fejl, og den må han betale for.”

Olimpija fører i øjeblikket den slovenske liga med to point ned til Maribor på andenpladsen. Der resterer i øjeblikket seks spillerunder, hvorfor Nikolic først ville have kunnet vende tilbage til sidelinjen i næste sæson.

Share This