Slovensk EU formandskab lægger ud: En gris i EU toppen

Det slovenske flag Foto: Wikimedia

Slovenien: Slovenien begyndte sit ​seks måneders EU formandskab med et angreb på Europa Kommissionen. Sloveniens indenrigsminister Ales Hojs talte fredag om “en gris” i toppen af bureaukratiet i Bruxelles, skriver DPA fredag. Slovenien er ikke en koloni, sagde desuden den slovenske premierminister Janez Jansa.

“Efter alt det, jeg hørte i går (torsdag), kunne jeg kalde en bestem person, højt i det europæiske bureaukrati, en gris” sagde Hojs til journalisterne fredag.

Hojs reagerede på torsdagens hændelse ved åbningen af ​​det slovenske formandskab, da Kommissions næstformand Frans Timmermans nægtede at stille op til et fælles billede med den slovenske premierminister Jansa, der i lighed med den ungarske premierminister Viktor Orbán ikke er særlig populær i Bruxelles.

Jansa havde angiveligt vist medlemmerne af Kommissionen et fotografi af to slovenske dommere sammen med to socialistiske medlemmer af parlamentet. Jansa beskrev billedet som et bevis på, at det slovenske retsvæsen ikke er upartisk, mens Timmermans på den anden side beskrev det som et uacceptabelt angreb og bagvaskelse af retssikkerheden i landet.

Hojs havde efterfølgende fortalt, at personen, han betegnede som “en gris” ikke var Timmermans, dog uden at fortælle, hvem så han havde i tankerne. ota

Share This