Slovener kan blive UEFAs næste præsident

Foto: Football Association of Slovenia

Foto: Football Association of Slovenia

Aleksander Ceferin, formand for Det slovenske fodboldforbund, er en af tre kandidater til at blive UEFAs næste præsident.

Af Toke Møller Theilade

Når UEFAs medlemslande den 14. september skal stemme om, hvem, der skal efterfølge den detroniserede tidligere præsident Michel Platini, er sloveneren Aleksander Ceferin en af kandidaterne. Dette står klart efter, at UEFA i sidste uge gennemførte det sidste baggrundscheck af de forskellige kandidater. Ceferin skal kæmpe imod hollænderen Michael van Praag og spanieren Angel Maria Villar Llona.

Ceferin har allerede sikret sig opbakning fra flere af de største nationer, heriblandt Frankrig og Tyskland, og det er ikke sket uden grund. Ceferin har nemlig fået stor ros for det arbejde han har lavet for det slovenske fodboldforbund, NZS, siden han blev valgt til præsident i 2011, og han har formået at styre udenom de mange skandaler, der i lang tid har præget europæisk fodbold.

Udover Frankrig og Tyskland tæller Ceferins støtter også en større gruppe østeuropæiske lande, heriblandt Rusland, der er gået sammen i en uformel gruppe i et forsøg på at få øget indflydelse på fodboldscenen.

”Gruppen blev dannet sidste år for at forene indsatser og diskutere programmer for FIFA og UEFAs dagsordener,” fortalte Ruslands sportsminister Vitaly Mutko nyhedsbureauet TASS tilbage i juni.”

Bliver Ceferin valgt som præsident, har han lovet at bekæmpe korruption, matchfixing og doping. Han har derudover fortalt Reuters, at han vil gøre UEFA til ’den bedste sportsorganisation i verden’ som et middel til at skabe en bæredygtig udvikling for europæisk fodbold.

Alle UEFAs 55 medlemslande får én stemme hver, når der skal stemmes.

 

Share This