Slovakkerne protesterer mod gratis tog

Banegården i den slovakiske by Zilina  Foto: Ota Tiefenböck

Banegården i den slovakiske by Zilina Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet: Den slovakiske regeringsbeslutning om, at pensionister, børn og studerende fra den 17. november kan rejse gratis med landets tog, skaber umiddelbart mere irritation end glæde i Slovakiet. Det skriver den slovakiske avis Hospodarske Noviny.Folkebevægelsen Nova Generacia ( Ny Generation) har sat en underskriftindsamling imod beslutningen i gang, som i løbet af ganske kort tid har fået 22.000 underskrifter. En af initiativtagerne, Tomas Smutny oplyser, at organisationen nu også vil afholde infokampagner i de fleste større slovakiske byer.

”Hovedparten af vores medlemmer er studerende, som bliver direkte berørt af beslutningen, som umiddelbart kan virke som en økonomisk hjælp til pensionister og studerende, men hvis man tænker over konsekvenserne af den, finder man ud af at den er uansvarlig og populistisk,” siger Tomas Smutny, og understereger, at ordningen blot skal betales et andet sted fra.

Organisationen har henvendt sig til den slovakiske premierminister Robert Fico, som via sin presseafdeling har meddelt, at regeringen holder fast ved beslutningen som ifølge hans overbevisning bliver til glæde for de fleste slovakker. ota

Share This