Slovakisk udenrigsminister: Vesten forstår os ikke

Den slovakiske udenrigsminister Miroslav Lajcak  Foto: Dragan Tatic

Den slovakiske udenrigsminister Miroslav Lajcak Foto: Dragan Tatic

Slovakiet: Vesten kan ikke forstå de centraleuropæiske lande, men Slovakiet og de andre centraleuropæiske lande holder fast: Ingen obligatoriske kvoter, skriver den slovakiske avis Pravda.”Det er tydeligt, at de ikke forsøger at se problemet med vores øjne. De vesteuropæiske lande har en mangeårig erfaring med migration. Deres samfund er multietniske, og de kan ikke forstå, hvorfor, det er et stort problem for os, siger den slovakiske udenrigsminister Miroslav Lajcak, som fredag mødtes med sine kollegaer fra de andre centraleuropæiske lande i Prag.

Her blev der fastholdt en fælles holdning og en klar afvisning af de europæiske flygtningekvoter.

Ifølge Miroslav Lajcak er problemet med flygtninge mere kompleks og ikke kan løses ved en administrativ beslutning af Europa Kommissionen.

”Man taler om, at flygtningekrisen er den største krise siden EU blev grundlagt, så det er oplagt at give den en stor opmærksomhed. Den største krise i EU`s historie og man finder det ikke nødvendigt at indkalde til møde i Europarådet? Betyder det, at vi vil løse den største krise på indenrigsminister-niveau?, siger Miroslav Lajcak. ota

Share This