Slovakisk premierminister afventer sin skæbne

 

Slovakiets premierminister Robert Fico, her i Nitra i 2008  Foto: Xmetov

Slovakiets premierminister Robert Fico, her i Nitra i 2008 Foto: Xmetov

Slovakiet: Det slovakiske parlament har i de seneste 40 timer diskuteret, hvorvidt den slovakiske premierminister Robert Fico kan fortsætte på posten som landets premierminister. Det skriver den slovakiske avis Sme.Mødet i parlamentet, som skal afsluttes med mistillidsafstemning, begyndte på foranledning af oppositionen lørdag aften og har med korte pauser varet indtil nu. Ifølge Sme er på nuværende tidspunkt fortsat 11 parlamentsmedlemmer på listen til at holde tale. Først derefter vil mistillidsafstemningen blive afholdt.

Robert Fico står anklaget for ikke aktivt nok at bekæmpe korruption i landet, samt at have ansvar for diverse sager, især indkøb udstyr i landets sundhedsvæsen, hvor offentlige indkøb blev unødvendigt dyre.

”Du har været med til at skabe et korrumperet system og har derfor mistet retten til at være regeringsformand,” sagde eksempelvis formand for partiet Ordinære mennesker, Igor Matovic ifølge Sme.

Robert Fico afviser alle anklager. Det er tredje gang i den seneste regeringsperiode, at Robert Fico står foran en mistillidsafstemning. ota

Share This