Slovakisk oppositionsleder opfordrer til støtte af Polen og Ungarn

Slovakiets tidligere premierminister Robert Fico Foto: Xmetov

Slovakiet: Slovakiets tidligere premierminister og nu oppositionspolitiker, Robert Fico opfordrer nu Slovakiets regering til at bakke Polen og Ungarns veto til EU budgettet og dets forbindelse til retsstatsprincipperne.

“Vores opgave er at stille os ved siden af Ungarn og Polen samt at indrage Tjekkiet og have en ordentlig samtale med de andre EU lande. Fortælle dem, at straf for anderledes holdninger er vejen til helvede, som kan  ende med en katastrofe for EU, siger Fico i en video.

Fico giver udtryk for, at kravene om retsstatsprincipperne udfra en vestlig overbevisning blot er en måde, at få andre lande på plads, eksempelvis i migration. Den der afviser at tage imod migranter vil ifølge Fico beskyldt for problemerne i retsstatsprincipperne og straffet. Hvordan et demokrati og retsstat skal fungere kan ikke blive løst ved at straffe, mener han.

“Denne strid vil vare så længe, at slag med knippel i Spanien, Frankrig eller Tyskland gør mindre ondt end i Ungarn og Slovakiet, og så længe begrænsninger af frihed i Frankrig ikke bliver taget ligeså seriøst som de samme begrænsninger i Ungarn. Det er et emne, vi er nødt til at diskutere og ikke forsøge at løse problemerne med magt, siger Fico.

Han er overbevist om, at V4 landene er nødt til at stå sammen og tage disse diskussioner med de andre lande. ota

Share This