Slovakiet vil ikke vaccinere med Sputnik V, selvom landet har importeret vaccinen

Den første sending af Sputnik V til Argentina Foto: Casa Rosada

Slovakiet: Det slovakiske statsinstitut for lægemiddelkontrol (SÚKL) afviser vaccination med den russiske vaccine Sputnik V mod covid-19, hvis første forsendelse blev modtaget i landet i begyndelsen af ​​marts. SÚKL har ikke kommenteret beslutningen. De slovakiske myndigheders reaktion på SÚKL er foreløbigt ukendt, skriver Dennik N.

Sputnik V har i Slovakiet angiveligt gennemgået flere forskellige tests, men det er angiveligt ikke muligt at fastsætte vaccinens effektivitet og sikkerhed på baggrund af disse tests. SÚKL modtog heller ikke alle de dokumenter vedrørende produktionen og sikkerheden af ​​det produkt, som organisationen havde til brug for til sin vurdering.

Den russiske vaccine, der blev importeret til Slovakiet, er angiveligt ikke identisk med Sputnik V, som bruges i andre lande, og hvis evaluering blev offentliggjort i fagtidsskriftet Lancet. Tidsskriftet offentliggjorde en undersøgelse i begyndelsen af ​​februar, hvor effektiviteten af ​​vaccinen i den tredje og sidste fase af kliniske forsøg nåede 91,6 procent. Ifølge undersøgelsen var der ingen alvorlige bivirkninger ved vaccinen, og medicinen viste 91,8 procent effektivitet hos mennesker over 60 år. Af EU-landene er Sputnik V allerede blevet vaccineret i Ungarn. ota

Share This