Slovakiet opstiller betingelser for at støtte forlængelse af ​​handelsfordele for Ukraine

Slovakiets premierminister Robert Fico Foto: MGlen

Slovakiet: Slovakiet vil ikke støtte Europa-Kommissionens forslag om at forlænge handelsfordele for Ukraine indtil juni 2025, medmindre EU efterkommer slovakiske tilføjelser, hvis formål er beskyttelse af slovakiske landmænd. Det sagde den slovakiske premierminister Robert Fico (Smér) på de sociale medier tirsdag . Der vil blive stemt om forlængelsen af aftalen i dag i Bruxelles.

Den slovakiske premierminister påpegede, at Ukraine ifølge forslag fra EU fortsat skal have de samme fordele, som hvis det var et medlemsland af EU. “Ingen told, ingen afgifter i handel med EU-medlemslande,” udtalte Fico.

“Jeg tror, ​​de har samme holdning i Ungarn, Polen, Rumænien og Bulgarien,” skriver Fico.

Ifølge lederen af ​​den slovakiske regering skader den fuldstændige liberalisering af handelen især de lande, der støder op til Ukraine.

Bratislava kræver derfor, at der er beskyttelse for medlemslandene i EU, for eksempel ved import af korn og honning fra Ukraine, eller at nogle frister foreslået af EU justeres.
“Men EU og mange medlemslande er døve og blinde. Alt er tilladt i den hellige kamp mod Rusland, selv hvis slovakiske bønder skulle dø i ukrainske interessers navn,” tilføjede Fico. ota

Share This