Slovakiet ønsker garantier for at sende gas tilbage

 

Bratislava

Borgen i Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet: Slovakiet er parat til at sende russisk gas tilbage til Ukraine, men vil sikre sig, at Ukraine kan betale for gassen, og at tilbagesendingen ikke krænker den aftale, landet har med det russiske gasselskab Gazprom, fortæller Slovakiets premierminister Robert Fico ifølge den slovakiske avis Sme.

Robert Fico foreslår, at de involverede parter, Ukraine, Rusland, EU og Slovakiet afholder et møde til afklaring af situationen.

“Vi vil bare gerne have garantier, vi vil naturligvis ikke sende gas tilbage gratis. Vi er nødt til at vide, hvem der vil betale, sagde Robert Fico.

Ifølge ham er det kun EU, der er i stand til at give brugbare garantier.

Robert Fico informerede ligeledes om, at han, i lighed med andre regeringsledere i EU, i dag fik et brev fra den russiske præsident Vladimir Putin. Putin gør i brevet gør opmærksom på, at uenighederne mellem Ukraine og Rusland kan få indflydelse på leveringen af russisk gas til EU.

Slovakiet er helt afhængig af russisk gas, og afbrydelsen i leveringen ville få store konsekvenser for landet. Robert Fico mener dog alligevel, at Slovakiet vil kunne klare sig, og hvis situationen opstod ville kunne få gassen fra Vesteuropa. ota

Share This