Skandale i Storbritannien: Det britiske kongehus tilbyder kontakt til “Putinister”

Prins Michael af Kent Foto: Paul Reynolds from UK

Rusland/Storbritannien: Den britiske kongefamilie er kommet på forsiderne i Storbritannien efter, at dronning Elizabeths fætter, prins Michael af Kent, skulle tilbyde et fiktivt firma at hjælpe med at drive forretning i Rusland og skabe kontakter med “Putinister”.

Historien er blevet bragt af den britiske avis The Sunday Times i samarbejde med Channel 4-programmet Dispatches. Journalisterne havde på vegne af et fiktivt sydkoreansk firma, som ønskede at drive forretning i Rusland, henvendt sig til fem medlemmer af den kongelige familie, og bad om hjælp om at komme ind på det russiske marked.

Den 78-årige prins Michael viste interesse for virksomhedens tilbud. Prisen på hans tjenester blev derefter diskuteret på et virtuelt møde, som blev optaget.

Prinsen indvilligede i at optage en tale fra Kensington Palace til støtte for virksomheden. Virksomheden skulle efterfølgende bruge det som en attraktion for investorer. For denne optagelse ville prinsen have 143.000 pund (ca. 1,2 millioner kroner). Derudover tilbød prinsen at promovere virksomheden direkte hos folk omkring Putin til en pris af 10.000 pund/dag. ota

Share This