Skal tyske vaccine-modstandere nægtes behandling på intensiv?

Illustrationsfoto: Pixabay

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Snart starter man med de første corona-vaccinationer i Tyskland. Mange tyskere er dog skeptiske og frygter bivirkninger. Det har fået en professor fra Det Etiske Råd til at foreslå, at alvorligt syge vaccine-modstandere skal vige en sengeplads på intensiv til fordel for andre syge og behandlingskrævende patienter – det skriver „N-tv“.

Professor Wolfram Henn opfordrer til, at vaccine-modstandere udstyres med et særligt dokument med ordlyden: „Jeg vil ikke vaccineres! Og hvis jeg bliver syg, vil jeg overlade min sengeplads på intensiv til en anden.“  

Ifølge en rundspørge foretaget af tv-stationen RTL vil 47 procent af tyskerne lade sig vaccinere. 40 procent vil afvente og se, hvordan eventuelle bivirkninger udarter sig. 11 procent nægter at lade sig vaccinere.

Også direktøren for Det Økonomiske Råd i Tyskland kræver konsekvenser for vaccine-modstandere. Michael Hüther sagde til „Handelsblatt“, at de enorme udgifter til behandling af Covid 19-syge rejser det spørgsmål, om sygeforsikringen skal dække behandlingen, eller om den syge vaccine-modstander selv skal betale regningen.

Share This