Situationen i Østukraine eskalerer igen, flere dræbte

Illustrationsfoto: Donbas

Ukraine: Situationen i det østlige Ukraine er forværret igen. OSCE-missionen melder om otte våbenhvileovertrædelser inden for de sidste 24 timer. Den ukrainske indenrigsminister Arsen Avakov talte fredag i Savik Shuster’s talkshow og sagde, at våbenhvilen i Donbas ikke længere eksisterer.

I de russiske medier cirkulerer i de seneste uger en formodning om, at Ukraine forbereder et stort angreb på Donbas, at et “Karabakh-scenario” vil blive implementeret. I løbet af de seneste 24 timer har OSCE-observatører registreret seks tilfælde af skud i Donetsk-regionen og to i Luhansk. Der har også været tre tilfælde af skader forårsaget af beskydningen af ​​civile genstande i landsbyen Signalnoje i Donetsk-regionen, som kontrolleres af separatisterne.

På samme tid blev tabet af ukrainske tropper registreret: To soldater blev dræbt nær Marijanka i Donetsk-regionen, og en blev alvorligt såret som et resultat af eksplosionen, fremgår en opgørelse fra de ukrainske væbnede styrker. En ukrainsk soldat blev såret af en snigskytte i Peski.

De ukrainske væbnede styrker og separatisterne beskylder som sædvanligt hinanden for at bryde våbenhvileaftalen. ota

Share This